Nagy falatnak bizonyult a listavezető

Nagy falatnak bizonyult a listavezető

Létrehozva: 2018-04-08

Megtekintések: 300

A rájátszás első fordulójában a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata 80 percen keresztül derekasan helyt állt, az utolsó perceket viszont szívesen elfelejtenék Rákóczitelepen.

A Rákóczi Vasas több hónap után ismét a megszokott környezetben, a rákóczitelepi sportpályán mérkőzött.

– Szeretnénk javítani a mérlegünkön, ami csak maximális koncentráltsággal és lelkesedéssel sikerülhet – nyilatkozta a mérkőzés előtt Gyimesi András edző. Nos, a szakember várakozásának a találkozó nagy részében megfeleltek a játékosok, az utolsó percekre roppant össze a gárda.

Rákóczi Vasas SE – Méhkerék SE 0 – 6 (0 – 2)

Orosháza, 120 néző. V.: Pájer Tamás.

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Ludányi, Németh, Sajti – Bogár, Vili – Boros B., Kánya (Kolozsvári J.), Dudás (Márki) – Mazán. Edző: Gyimesi András.

Méhkerék: Pintér – Boros Á., Wéber, Ruzsa Sz. – Kovács Gy. (Popovics), Krajcs, Vass, Bagyinszki – Geiger, Piti (Juhász J.), Sztojka. Edző: Bíró Róbert.

A mérkőzés krónikája:

Már a 3. percben veszélybe került a hazai kapu, Vass A. fejese csattant a kapufán. A 6. percben Sztojka ütközött Tóth kapussal, a vendégek hevesen reklamáltak egy elmaradt büntető miatt. A 9. percben Vass A. tekerte a labdát 16 méterről a hosszú sarokba, 0-1. Ezután sokáig küzdelmes mezőnyjáték folyt a pályán, a labda többnyire a vendég lábakon járt, a Rákóczi masszívan védekezett. Egészen a 32. percig, ekkor Vass A. lapos beadását Sztojka belsőzte a hálóba, 0-2. A 36. percben Geiger emelt nagy helyzetben fölé.

A második játékrészben többet vállalt fel támadásban a Rákóczi, az 53. percben Mazán labdájával Márki robogott kapura és lőtt 16 méterről mellé. A 64. percben Sztojka visszagurított labdáját Geiger lőtte a kapufára. A 74. percben Vass A. durrantotta ajtó-ablak helyzetben mellé a labdát. A 78. percben Wéber szabadrúgását bokszolta a mezőnybe Tóth kapus. Ezután következett rémálom a Rákóczi számára. A 82. percben Sztojka beadását Juhász belsőzte az ötösről a kapuba, 0-3. A 84. percben Geiger cselezett ki mindenkit, aki útjába került, majd erős beadásába Boros tette bele a lábát, a labda öngólként vágódott a hálóba, 0-4. A 85. percben tűzijátékot rendezett a Méhkerék, a labdát végül Vass Á. rúgta közelről a kapuba, 0-5. A 87. percben Sztojka visszagurított labdáját Geiger vágta 10 méterről a hálóba, 0-6. A 90. percben Bagyinszki 40 méteres lövése csattant a kapufán.

Gyimesi András: Gratulálok az ellenfélnek, de a csapatomnak is. Aki látta a mérkőzést, az elmondhatja, hogy ez az eredmény nem volt benne a játékban. Sajnálom, hogy az adódó lehetőségeinket nem tudtuk kihasználni, szorosabbá téve a találkozót. A végére sajnos a hitünket is elvesztettük.

A Rákóczi Vasas SE április 14-én 16 óra 30 perctől Körösladányban lép pályára.

forrás: oroscafe.hu / Fotók: Rosta Tibor / OrosCafé.hu