Rákóczi: szoros meccsen vesztettek

Rákóczi: szoros meccsen vesztettek

Létrehozva: 2018-03-26

Megtekintések: 279

A 22. forduló mérkőzéseit játszották március 24-én a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi a Szarvasi FC ellen a lefújásig életben tartotta a reményt a pontszerzésre, ami azonban nem jött össze.

A tabellán csupán egy hellyel, viszont a pontokat tekintve 11 ponttal volt több a szarvasi csapatnak a találkozó előtt, mint a házigazda Rákóczinak. A mérkőzést megelőzően Gyimesi András edző elmondta, ugyan nehéz összecsapásra számít, de mindenképpen szeretnének pontot, pontokat szerezni céljaik elérése érdekében. A keretből ezúttal Ludányi Péter és Mazán Norbert munkahelyi elfoglaltág miatt hiányzott.

Oh. Rákóczi Vasas SE – Szarvasi FC 1 – 2 (1 – 0)

Orosháza, műfüves pálya. 120 néző, vezette: Szelezsán Gy. (Boda L., László I.).

Rákóczi Vasas: Tóth K. – Kiss Z., Németh, Vili, Bálint – Bogár, Dudás (Márki) – Boros, Kánya, Kolozsvári J. (Egry) – Tasi (Kolozsvári Cs.). Edző: Gyimesi András.

Szarvas: Lévai – Viszkok, Polonszki, Kukovecz, Szikora – Zima, Klimaj, Kriska (Körösfalvi) – Magyar (Pecznik), Somogyi (Farkas), Furár. Edző: Rétes Pál.

Alaposan meglepte a Rákóczi az esélyesebb vendégeket a mérkőzés elején.

A 8. percben Dudás remek helyzetfelismerése gólt eredményezett. Egy a félpályánál megszerzett labdát emelt 45 méterről a kint álló Lévai kapus felett a hálóba, 1-0.

A 22. percben Polonszki lövését védte Tóth, a másik oldalon a 25. percben Tasi lövése suhant nem sokkal mellé.

A 27. percben Furár ütközött Tóth kapussal, mindketten ápolásra szorultak, a vendégek az esetnél büntetőt reklamáltak – hiába.

A 35. percben Kriskát fogták ollóba a hazai védők, 11-es! Somogyi büntetőjét Tóth remek vetődéssel szögletre tornázta. Az esetnél Tasi megsérült, cserélni kellett.

A második játékrészben nagyobb nyomás alá helyezte a telepiek kapuját a vendég együttes, aminek meg is lett az eredménye.

A 49. percben Furár jobb oldali lapos beadására Boros és Magyar mozdult, a labda a menteni igyekvő Boros lábáról vágódott a hálóba, öngól, 1-1.

A 60. percben Somogyi mélységi passzát Furár átvette és 8 méterről lőtt a hosszú sarokba, 1-2.

A 75. percben Zima távoli lövés csattant a felső kapuvason, a 88. percben a vendégek kapuja előtt alakult ki tömegjelenet, de nem volt, aki a hálóba kotorja a labdát.

Összességében a Rákóczi derekasan küzdött és az utolsó percig kérdésessé tudta tenni a mérkőzés sorsát, de a meglepetés elmaradt.

Gyimesi András: „Gratulálok a csapatomnak, mert nagyszerű mérkőzést vívott az osztály egyik élcsapata ellen. Bátran kijelentem, hogy nem érdemeltünk vereséget. Mind játékban, mind helyzetekben megvolt a lehetőségünk a döntetlenre. Úgy látom, hogy összeáll a gárda és megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a hátralevő mérkőzésekből.”

A Rákóczi Vasas március 31-én 16 órától Körösladányban lép pályára.

forrás: oroscafe.hu / Fotók: Rosta Tibor/OrosCafé.hu